Nieuwsbrief

Share This:

eerste nieuwsbrief

MET TROTS PRESENTEREN WIJ JE HIERBIJ ONZE  1e NIEUWSBRIEF

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzorgd, waarin de laatste nieuwtjes onder je aandacht worden gebracht.

Wij wensen je veel leesplezier en staan open voor feedback.

 

Mag ik mij even voorstellen

Ik ben Jolanda Kersloot, 54 jaar en ben geboren en getogen in Purmerend. Woon  samen met mijn kat die ik in 2010 op 5-jarige leeftijd uit het asiel heb gehaald. Mijn hobby’s zijn: kalligraferen, fietsen, bezoeken van kringloopwinkels/rommelmarkten, tuinieren en wandelen. Verder ben ik (sinds het overlijden van mijn moeder) samen met mijn zus/zwager mantelzorger voor mijn vader. Door reorganisatie bij Woningstichting Rochdale ben ik vanaf 1 december 2013 op zoek naar een leuke baan als afdelingssecretaresse, directiesecretaresse of telefoniste/receptioniste. Omdat ik actief wil blijven, heb ik me aangemeld om iets voor de werkgroep te betekenen. Aangezien de werkgroep maandelijks een nieuwsbrief wil uitbrengen, heeft Martin Brand mij onlangs gevraagd om dit te verzorgen. Ik was enthousiast hierover en hoop ik dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen.

Data workshops in mei 

de data staan onder het kopje agenda en verdere uitleg over de activiteiten staat onder het kopje activiteiten

Tijdens de workshops ben je van harte welkom en ontmoet je collega werkzoekenden.

Leden krijgen altijd een persoonlijke uitnodiging per mail deze dan graag beantwoorden met of je wel komt of  wanneer je verhinderd bent.

Inloopspreekuur:

Je bent van harte welkom voor vragen tijdens het inloopspreekuur. De tijden en locaties kun je vinden op onze website. Tijdens het inloopspreekuur zal altijd één van de stuurgroepleden aanwezig zijn.

Wat er zoal ter sprake komt is:

– Informatie over workshops en cursussen.

– Schuldhulpverlening, budgetplannen, maand- en jaaroverzichten.

– Hulp bij sollicitatie / cv.

– Nader kennis maken met elkaar.

 

Verder willen we u nog 5 sollicitatietips geven

1. Voorbereiding is het halve werk

Neem de website van het bedrijf goed door en Google de bedrijfsnaam voor meer informatie. Wanneer je de naam hebt van je gesprekspartner, kijk dan op zijn Linkedin-profiel. Eventueel kun je op www.linkedin.com zoeken naar andere werknemers om zo een goed beeld van de organisatie te krijgen.

2. Goed beslagen ten ijs

Zoek thuis al uit wat de beste route is naar het bedrijf en sla in uw telefoon het nummer op van uw gesprekspartner. Vertrek op tijd: te laat komen op je sollicitatiegesprek is op zijn zachtst gezegd geen goede binnenkomer. Bedenk van tevoren vragen die je wilt stellen en schrijf deze op. Op deze manier toon je interesse in het bedrijf en vergeet je niet wat je ook alweer wilde vragen. Denk ook na over vragen die aan jou gesteld kunnen worden. Je hoeft geen ingestudeerd toneelstukje op te voeren, maar een goed voorbereid mens telt voor twee. Ook handig: print je CV twee keer uit en neem deze mee.

3. Moment van de waarheid: het gesprek

Blijf professioneel, ook wanneer je gesprekspartner dat niet is. Wees eerlijk en het cliché is waar: blijf jezelf, daar hebben jij en je gesprekspartner het meeste aan. Kijk mensen aan wanneer je tegen ze praat. Begrijp je niet wat ze vragen? Helemaal niet erg, vraag wat ze precies bedoelen. Dit kun je ook doen wanneer je nog wat extra bedenktijd wilt voordat je een antwoord geeft. De STARR-methode kun je gebruiken bij het beantwoorden van vragen over je werkverleden:

–      Situatie: Wat was de situatie?

–      Taak: Wat was uw taak?

–      Actie: Welke actie heeft u ondernomen?

–      Resultaat: Wat was het resultaat?

–      Reflectie: Was je tevreden met het resultaat? Had het ook anders gekund

 

4. Waarom nou jij?

Vertel wat je eigen unieke (verkoop)punten zijn. Maak dit tastbaar door concrete voorbeelden te geven en wees niet bang persoonlijke situaties erbij te halen. Wanneer dit goede voorbeelden zijn. Je gesprekpartner wil je als persoon zien. Wanneer je met andere voorbeelden komt, zorg dan dat je cijfers, het aantal klanten en andere aanvullende informatie paraat hebt. Wanneer je iets niet meer zeker weet, meld dit dan niet.

 

5. Enthousiast!

Laat gerust merken dat je enthousiast bent over de functie en de organisatie. Je gesprekspartner wil iemand aannemen die er voor de volle 100% voor gaat. Overdrijf het niet, maar probeer een goede inschatting te maken.

 

Wij zijn erg nieuwsgierig naar je reactie op deze eerste nieuwsbrief.

We stellen het dan ook op prijs wanneer je, je bevindingen met ons wilt delen.

 

Wellicht zijn er leden zie zelf een stukje willen aanleveren. Bijvoorbeeld over hoe een cursus je bevallen is, hoe je sollicitatie is gegaan of wellicht werk hebt gevonden. Ook staan we open voor interessante links waar je mee werkt of ons wilt aanbevelen.

Wij streven ernaar elke maand een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes te verzorgen.

Wilt u op de hoogte blijven van de komende nieuwsbrieven meld u dan aan via  nieuwsbrief.werklozen@gmail.com